ВР запретит деятельность экстрасенсов, знахарей, хиромантов

Galina

Преподаватель
Член команды
Модератор
Реальный
27.10.2006
309
4
18
#1
В Верховной Раде зарегистрирован законопроект, которым предлагается запретить деятельность экстрасенсов, знахарей, ворожей, хиромантов и услуг по предсказанию судьбы.

Интересно, что такая идея объединила представителей всех парламентских фракций, как проправительственных, так и оппозиционных. Среди авторов законопроекта — бютовцы Павел Унгурян, Валерий Дубиль, нунсовец Юрий Бут, регионал Григорий Смитюх, коммунисты Светлана Шмелева и Евгений Царьков и литвиновец Николай Рудченко.

Нардепы предлагают ввести административную ответственность за деятельность экстрасенсов, знахарей, ворожей, хиромантов, предсказателей будущего, а также распространение информации и материалов, проведение массовых мероприятий при участии экстрасенсов, знахарей, ворожей, хиромантов, и мероприятий по предоставлению услуг по предсказанию судьбы — штраф от ста до ста пятидесяти необлагаемых минимумов доходов граждан. Штраф за повторную попытку гадания, согласно законопроекту, будет расти до ста пятидесяти — трехсот необлагаемых минимумов.

Также нардепы предлагают запретить рекламу услуг и деятельности экстрасенсов, знахарей, ворожей и хиромантов, рекламу фильмов, телепередач, массовых мероприятий и индивидуальных консультаций от «граждан со сверхспособностями». Прописать в законе о СМИ, что пропаганда такой деятельности в печати является злоупотреблением свободой печатных СМИ.

А также запретить трансляции на телеканалах «передач и программ или видеосюжетов при участии экстрасенсов, знахарей, ворожей, хиромантов, и таких в которых демонстрируются услуги по предсказанию будущего (судьбы), кроме документальных фильмов, которые рассказывают о негативном влиянии экстрасенсов, знахарей, ворожей, хиромантов, и услуг по предсказанию будущего»; «трансляции художественных и документальных передач и программ или видеосюжетов в которых экстрасенсы, ворожеи, хироманты, демонстрируют свою деятельность, а также профессиональные способности, методики, обряды, и услуги по предсказанию судьбы предоставляют консультации, советы», информирует УНИАН.
Профессии астролог, гадалка и хиромант предполагается изъять из перечня Государственного классификатора профессий Украины.

Как сказано в сопроводительной записке, законопроект направлен на защиту духовного, психического, нравственного и физического здоровья населения.
 

Svetlana

Бывалый
Ученик
Реальный
06.01.2009
89
0
6
#2
История повторяется :) "Охота на ведьм" дубль два.
 
АВТОР
АВТОР
Galina

Galina

Преподаватель
Член команды
Модератор
Реальный
27.10.2006
309
4
18
#3
В Комітети Верховної Ради України:
Комітет з питань свободи слова та інформції,
Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності,
Комітет з питань бюджету,
Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України,
Комітет з питань європейської інтеграції

громадської організації «Академія Професійної Астрології»


ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ
до народних депутатів України щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та послуг з передрікання майбутнього (долі))», зареєстрованого за №6299 від 13.04.2010р. народними депутатами України: Унгурян П.Я., Дубіль В.О., Бут Ю.А., Смітюх Г.Є., Шмільова С.О., Рудченко М.М., Царьков Є.І.


Ми висловлюємо стурбованість, щодо визначення астрології як інструменту порушення здоров’я нації та виносимо свою зустрічну пропозицію.

Ми вважаємо, що Астрологія – це наука з дослідження процесів, що розвиваються у часі. Астрологія – це емпірична наука (у перекладі з грецької – «знання зірок»), яка ґрунтується цілком на науковому методі порівняльного символічного аналізу хронології циклів великих космічних об’єктів та людської істоти, як частини біо- та ноосфери планети Земля.
Великі вчені ХХ сторіччя (Чижевський, Вернадський та ін.), вчені далекого минулого (Птоломей, Кеплєр та ін..). Було б дуже зневажливо заперечувати сенс цих досліджень, тому що сучасна астрологія – це також результат їх праці та надбання людської культури в цілому.

Пропозиція:
Астрологи України – це велика спільнота інтелектуальних людей, здебільшого з вищою освітою. Можливо, щоб привести до ладу стан у діяльності астрологів, потрібно не забороняти професію, а відпрацювати регуляторні державні механізми:
(1) зобов’язати Конгрес Астрологів України та інші відповідні громадські організації зібрати представників всіх галузевих астрологічних напрямків, з метою скласти кваліфікаційні та етичні вимоги до професії астролог;
(2) ввести при державній установі (Міністерство Культури, наприклад) підрозділ з метою атестування астрологів.
Звичайно, це кропітка але необхідна робота, в якій громадські та державні організації зможуть разом урегулювати питання визначення професії астролог та створити сприятливі умови для розвитку свободи слова та права на працю в Україні.

Обгрунтування пропозиції:
по-перше, астрологи України – це велика кількість приватних підприємців, громадських установ, а відповідно, робочих місць та податкових утримань;
по-друге, легальність астрології – це можливість вести відкритий науковий діалог щодо окремих астрологічних методів та конструктивно впливати на прояви шарлатанського підходу до професії, профанації астрології як науки;
по-третє, визнання астрології, яке існує у всіх цивілізованих країнах Світу – це підтвердження курсу України на Європейську інтеграцію, визнання свободи мислення, свободи слова, свободи праці та інших демократичних надбань;
по-четверте, прийняття законопроекту в запропонованій редакції матиме негативні наслідки для іміджу України як європейської цивілізованої, демократичної держави.

У зв’язку з вищеозначеним просимо переглянути запропоновану редакцію законопроекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та послуг з передрікання майбутнього (долі))» та вилучити з тексту:
1) статті 1, абзацу 16 Закону України «Про захист суспільної моралі» (№1296-IV від 20.11.2003р) слово «астрологів»;
2) пункту 2 «Прикінцевих положень» тексту «5151 - Астролог».


Голова Ради Академії Професійної Астрології Елена Калантарова - астролог,
математик, главред всеукраинского журнала «Профессия Астролог»____________________________

Звернення підтримуємо:

Одеська обласна астрологічна асоціація,
Олег Євтушенко Редакція всеукраїнського науково-популярного
журналу «Лунаный календарь»,головний редактор ______________________

Елена Осипенко - астролог, психолог, издатель и главред
всеукраинского н/п журнала «Астрологический Календарь для Украины»______________________

Петр Курьят - астролог, архитектор, центр духовного здоровья «ОРЕОЛ»______________________

Андрей Холомеев - астролог, инженер-конструктор,
член Координационного Совета Конгресса Астрологов Украины______________________

Вадим Феофанов - астролог, инженер-механик,
член Координационного Совета Конгресса Астрологов Украины______________________

Николай Синeльник - астролог, психолог______________________



18.04.2010 г.